GAIA | Retourlogistiek

GAIA | Retourlogistiek

GAIA circulair maakt de circulaire economie waar in de praktijk.

GAIA prospect (download here)

ONTDEKKEN, ONTWIKKELEN, OPERATIONALISEREN.
Wij zorgen ervoor dat producten worden teruggehaald en gerecycled. Het gaat hierbij om nieuw ontwikkelde, circulaire, maar ook bestaande, niet-circulaire producten. Bij deze laatste categorie letten we erop dat ze voldoen aan kwaliteitscriteria om weer in een volgende gebruiksfase te kunnen worden ingezet. Op deze manier maken wij de transitie naar een circulaire economie, stap voor stap. Wij vinden het wel belangrijk dat u als klant een wezenlijke bijdrage levert aan het circulair maken van producten.

Zo doen we dat voor werkkleding, veiligheidsschoenen, en overige persoonlijke beschermingsmiddelen, ook past GAIA haar concept toe op kantoorartikelen. Wij halen op, sorteren, ontmantelen en maken zoveel als mogelijk weer nieuwe grondstoffen en/of producten. Voor circulaire producten voor 100%, voor niet-circulaire producten voor ruim 80%. Immers, elke stap beter dan storten of verbranden is een stap in de goede richting.

CIRCULAIRE ECONOMIE !

Een economie waarin geen grondstoffen verloren gaan en geen afval ontstaat. Een circulaire economie. Waarin producten zodanig worden ontworpen dat grondstoffen of componenten beschikbaar blijven voor een volgende gebruiksfase, zónder schadelijke effecten naar mens en milieu. Waarin WAARDE EN KWALITEIT behouden blijven.

GEWOON DOEN! DAT IS ONS CREDO

GAIA maakt de circulaire economie waar in de praktijk. ONTDEKKEN, ONTWIKKELEN, OPERATIONALISEREN. Wij zorgen ervoor dat producten worden teruggehaald en worden gerecycled. Het gaat hierbij om nieuw ontwikkelde, circulaire, maar ook bestaande, niet-circulaire producten. Bij deze laatste categorie letten we erop dat ze voldoen aan kwaliteitscriteria om weer in een volgende gebruiksfase te kunnen worden ingezet. Op deze manier maken wij de TRANSITIE naar een circulaire economie, STAP VOOR STAP.

AFSTAND TOT DE ARBEIDSMARKT

GAIA zet maximaal in op regionale inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en/of een arbeidsbeperking. Daarmee bieden wij u de mogelijkheid invulling te geven aan uw doelstellingen in het kader van de participatiewet.

 

DE WERKWIJZE VAN GAIA circulair !

VERZAMELEN

Hoe gaat één en ander in zijn werk? GAIA makt met u afspraken over het beschikbaar stellen van inzamelmiddelen en de logistiek. Als er voldoende materiaal verzameld is meldt u dit via info@gaiacirculair.com. Wij zullen dan zorgen dat de producten snel bij u worden opgehaald.

REFURBISHMENT EN RECYCLING

Uw gebruikte werkkleding, schoenen en beschermingsmiddelen kunnen waardevolle grondstoffen bevatten die opnieuw worden ingezet. Zodra de producten binnen komen, worden ze opgenomen in de MATERIAALBANK van Cirmar. Vervolgens worden ze gehygiëniseerd, gesorteerd en beoordeeld aan de hand van de samenstelling en de kwaliteit.

ALS COMPONENT OF ALS GRONDSTOF

GAIA maakt een keuze hoe materialen na demontage worden hergebruikt: als COMPONENT of als RUW MATERIAAL, altijd voor nieuwe producten of bij te veel vervuiling wordt gebruikt als secundaire brandstof. GAIA verwijdert materialen niet als afval, tenzij dit noodzakelijk is vanwege de gevaren van vervuiling.

NIEUWE PRODUCTEN 

Van werkkleding worden producten zoals tassen gemaakt, maar ook wordt het doek vervezeld om er voor een deel nieuw garen en doek van te maken. Het leder van werkschoenen kent een nieuwe toepassing in o.a. automotive. Indien gewenst kunnen zelfs producten specifiek voor uw bedrijf gemaakt worden! GAIA werkt hierin samen met een aantal partnerbedrijven. 

VERTROUWELIJK

Omdat op veel van uw producten een logo is bevestigd, worden ze allemaal als vertrouwelijk materiaal behandeld, zodat geen logo’s opnieuw op de markt verschijnen.