News

AMAZON

Mooie start in 2024, AMAZON Germany gaat samenwerken met GAIA circulair. Inmiddels zijn de eerste logistieke centra voorzien van onze Resource Boxen en zijn de gesprekken gestart met het hoofdkantoor van Amazon voor een Europese uitrol. Daarnaast gaan we echt circulair..

Lees meer
RAI Amsterdam 1.000 inzamelpunt Benelux Resource Boxen

Donderdag 20 juli was het zover, met een officieel moment de Resourec Boxen van GAIA circulair overhandigd aan de RAI in Amsterdam.  Hiermee is de RAI ons 1.000ste inzamelpunt voor de inzameling van werkkleding, werkschoenen en helmen. Weer een mooie stap gezet, ook..

Lees meer
Wij zijn verhuist naar Uden

Sinds 1 september 2022 zijn wij verhuist naar ons nieuwe adres Mandenmakerstraat 19A in Uden. Gezien onze enorme groei was deze stap hard nodig en het einde is nog niet in zicht. Kom gerust een keer op de koffie om een kijkje te nemen in ons sorteercentrum met magazijn...

Lees meer
Samenwerking GAIA - VODDE

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het opzetten van de samenwerking met VODDE om zo de cirkel rond te krijgen. Dit heeft geresulteerd in een mooie samenwerking met VODDE, waarbij we aan de vooravond staan van een Europese uitrol. Daarbij verzorgd GAIA r..

Lees meer
Samenwerking Renewaball van start

Zaterdag 21 januari is GAIA circulair begonnen met de circulaire retourlogistiek voor Renewaball. Doel is om zo veel mogelijk oude tennisballen in te zamelen en deze weer op te werken tot nieuwe grondstoffen.  Achter deze nieuwe circulaire aanpak gaat een belangrijke..

Lees meer
Circulair garen.... we zijn er klaar voor

Op de Dutch Design Weeks in Eindhoven wordt eindelijk na lang onderzoek het circulaire garen en doek gepresenteerd, gemaakt van o.a. de werkkleding van GAIA. Een fantastisch resultaat met een fantastisch circulair product als reslutaat. Dus het vernietigen van kostbare ve..

Lees meer
GAIA vestiging in Duitsland

Op 1 november 2021 gaat GAIA circulair van start met een vestiging in Merzig (Duitsland). Door de enorme groei in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland is besloten om voor dit verzorgingsgebied een centrale vestiging te openen...

Lees meer
GAIA start retourlogistiek en recycling bij Vlaamse Overheid

In samenwerking met Renewi is GAIA circulair de inzameling gestart bij de Vlaamse Overheid. Op 14 april zij alle Resource Boxen afgeleverd op de locaties van de Vlaamse Overheid in Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt en Leuven. Op naar een circulaire bedrijfsvoering.....

Lees meer
Recycling werkkleding Schiphol van start

In opdracht van Wiltec wordt de oude bedrijfskleding van Schiphol duurzaam verwerkt door GAIA de eerste leveringen zijn inmiddels gearriveerd...

Lees meer
GAIA circulair nieuwe partner retourlogistiek INTERSAFE

Intersafe 2021, Veiligheidsnieuws | Cultuur en gedrag (download).  GAIA circulair is de nieuwe partner bij Intersafe voor de uitvoering van de retourlogistiek van onder anderen werkkleding, werkschoenen en PBM's. Ons gezamelijke doel: Stap voor stap naar een circulair..

Lees meer
Nieuw magazijn in gebruik genomen.

Met ingang van 1 april 2021 heeft GAIA er een extra magazijn bij voor de tijdelijke opslag van gesorteerde materialen. Door de enorme groei in het aantal klanten in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland neemt uiteraard ook de behoefte toe om gesorteerde materi..

Lees meer
Recycling oude/afgekeurde gereedschappen

In opdracht van Stedin zijn eind maart alle oude en e afgekeurde gereedschappen van Stedin gerecycled. Jaarlijks worden alle 1.600 servicebussen gecontroleerden de gereedschappen gekeurd. De oude en afgekeurde gereedschappen worden door GAIA opgehaald en gerecycled. Een deel van..

Lees meer
Dagbesteding MEMO

Fantastisch nieuws! Vandaag 2 februari 2021 hebben MeMo dagbesteding Gemert en GAIA circulair afgesproken te gaan samenwerken. De samenwerking gaat per direct gestart, waarbij begonnen wordt met het ontmantelen van ingezamelde veiligheidshelmen. De&nbs..

Lees meer
STEDIN start met recycling oude gereedschappen

Steding is in januari 2021 gestart met hun jaarlijkse onderhoud van alle 1.600 servicevoertuigen. Deze actie loopt tot en met maart 2021. Daarbij krijgen de voertuigen een servicebeurt en worden alle gereedschappen geïnspercteerd en gekeurd. Bij afkeur worden deze gereeds..

Lees meer
STORK start met recycling

STORK is in de haven van Antwerpen begonnen met de retourlogistiek en recycling van GAIA. Doel is om deze dienstverlening, het inzamelen van alle werkkleding, werkschoenen en PBM's, te implementeren bij alle vestigingen van STORK in de BeNeLux. ..

Lees meer
Retourlogistiek Engie van start

Engie en GAIA circulair gaan gezamelijk invulling geven aan de retourlogistiek en recycling van de productgroepen werkkleding, werkschoenen en PBM's...

Lees meer
Verhuizing GAIA naar Vonderweg 15D in Beek en Donk

Op 1 december 2020 zal GAIA circulair haar deuren openen in een nieuw pand aan de Vonderweg 15D in Beek en Donk. Op deze locatie worden de ingezamelde Resource Boxen gesorteerd (grove sortering)  voor de volgende fase in het recycleproces...

Lees meer
OMRIN & GAIA recyclen veiligheidsjassen SC Heerenveen

Heerenveen, 01-07-2020 OMRIN en GAIA hebben vandaag bij SC Heerenveen ruim 200 veiligheidsjassen van de stewards in ontvangst genomen in samenwerking met Pour Product. De veiligheidsjassen komen in de recyclefase Redesign, doel is om samen met solciale werkgelegenheid hie..

Lees meer
COFA wordt GAIA: vernieuwde propositie en dienstverlening voor een verbeterd circulair systeem

Transities vergen aanpassingsvermogen, en COFA heeft met haar partners de afgelopen periode hard gewerkt aan nieuwe oplossingen voor deze circulaire transitie. Per 7 mei 2020 wordt de operationele dienstverlening van COFA overgenomen door GAIA circulair van Marcel Franssen.&nb..

Lees meer