Recycling | PBM (Persoonlijke beschermingsmiddelen)

Recycling | PBM (Persoonlijke beschermingsmiddelen)

Recycling | PBM (Persoonlijke beschermingsmiddelen)

GAIA circulair help u graag mee recyclen door het opzetten van een totaalconcept. Wij helpen u graag op weg naar een circulaire bedrijfsvoering en een duurzame toekomst. Als bedrijf draagt u zo een steentje bij aan het behalen van onze Global Goals voor het jaar 2030.

Wij zamelen alle voorkomende werkleding, werkschoenen en PBM's in door gebruik te maken van onze "RESOURCE BOX". Al deze materialen mogen bij elkaar in deze "RESOURCE BOX". Dat betekent geen apart inzamelmiddel meer voor PBM's of schoenen of zelfs producten gerelateerde werkleding. Wij houden het graag duidelijk en gemakkelijk voor uw werknemers, dat betekent alle te recyclen producten in 1 inzamelmiddel onze "RESOURCE BOX".

In één van onze sorteercentra worden de "RESOURCE BOXEN" vervolgens leeggemaakt en worden de ingenomen producten gesorteerd. Daarbij maken wij ook gebruik van de inzet van sociale werkgelegenheid en de ondersteuning van mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt.

Dagbesteding MEMO

GAIA circulair wordt bij de ontmanteling van de PBM's gebruik van dagbesteding MEMO uit Gemert. Bij MEMO is elk mens uniek wij zijn als GAIA trots om op deze wijze een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de sociale doelstellingen van MEMO.

De gesorteerde en ontmantelde producten worden vervolgens gerecycled tot nieuwe grondstoffen waarvan weer nieuwe producten gemaakt worden zoals onze inzamelboxen voor de inzameling van oude gereedschappen.

Circulair ontwerpen

Ook bij PBM's geldt dat een goed recycleproces is in hoofdzaak afhankelijk van de aard en samenstelling van de aangeleverde materialen. Kortom de mate waarin producten circulair gerecyceld kan worden is uitsluitend afhankelijk van de circulariteit van het ontwerp en de toegepaste materialen.